ORSZÁGOS RAJZFILMÜNNEP 2024. - PÁLYÁZATI ELŐREGISZTRÁCIÓS FELHÍVÁS

2024. április 9.

KEDVES LEENDŐ PARTNERÜNK!

2024. november 15. és 17. között immár 10. alkalommal rendezzük meg az Országos Rajzfilmünnepet. Az egyre nagyobb érdeklődésre való tekintettel ezúttal pályázatos formában kínáljuk nyilvános vetítésre a minőségi, változatos rajz- és animációs filmeket.

Az elnyert pályázat keretében a pályázó intézmények számára ingyenesen biztosítjuk a napi akár 8-10 órányi filmes vetítési programot és az egységes kommunikációs anyagokat. A Rajzfilmünnep résztvevő partnerei a vetítések mellett saját maguk szervezik meg azokat a helyi kulturális programokat, amelyek teljessé teszik az eseményt.

A résztvevő intézmények eldönthetik, hogy a november 15-17-ig terjedő időszakban mely napokon és hány alkalommal tartanak vetítést, a kínálatból melyik filmeket vetítik, és milyen egyéb programokat szerveznek. Az idei Országos Rajzfilmünnep tematikája a „Népek meséje”, a felkínált filmek nagy része ennek megfelelő tartalmú lesz.

A vetítésre kínált filmeket a magyar animációs stúdiók, képzési helyek, filmfesztiválok, archívumok kínálatából válogatjuk össze, de külföldi filmeket is fogunk biztosítani a kulturális intézmények jóvoltából. A mintegy 100 film és filmválogatás között lesznek klasszikusok, egész estés filmek, vizsga-és diplomafilm válogatások és díjnyertes filmösszeállítások. A végleges tartalomkínálat 2024. júniusában fog rendelkezésre állni.

A pályázat elbírásánál figyelembe vesszük, hogy a pályázó intézmény/vetítési hely az adottságaihoz (településméret, befogadóképesség) képest hány vetítést vállal, hány és milyen típusú egyéb programok szervezését és lebonyolítását vállalja, illetve hogy milyen, az Országos Rajzfilmünnep helyi eseményét beharangozó kommunikációs aktivitást vállal. -

A 10. Országos Rajzfilmünnep időpontja 2024. november 15-17.

A pályázat kiírásának időpontja: 2024. június 3.

A pályázati előregisztrációt ezen az odalon lehet elvégezni.

Miért érdemes előregisztrálni?

  • Az előregisztrálókat folyamatosan tájékoztatjuk a bővülő filmkínálatról.
  • Az előregisztrálókat tájékoztatni tudjuk a pályázattal kapcsolatos egyéb fejleményekről.
  • Az előregisztrálók felkerülnek az Országos Rajzfilmünnep weboldalára.
  • Az előregisztrálók bekerülnek a Rajzfilmünnep szervezőket összefogó Facebook csoportba, ahol ötleteket és tapasztalatokat cserélhetnek.

Miért jó részt venni az Országos Rajzfilmünnepen?

  • A családok, közösségek egy teljes hétvégén át INGYENES rajzfilm-vetítéseken és családi kísérőprogramokon vehetnek részt saját lakóhelyükön.
  • A helyszíni szervezők a kínálatból maguk válogathatják össze a legizgalmasabb alkotásokat, hiszen Önök tudják a legjobban, hogy a közösség, amelyben élnek és dolgoznak, milyen filmekre kíváncsi.
  • A vetítések mellett minden helyszín szervezőinek lehetősége van arra is, hogy helyi kulturális kezdeményezéseknek, produkcióknak (bábelőadás, rajzverseny, gyerek zenei együttesek, néptánc stb.) is megjelenést biztosítson a Rajzfilmünnep vetítései között. Ezekkel a programokkal válik a Rajzfilmünnep teljes, helyi kulturális eseménnyé.
  • Minden helyszínnek lehetőség nyílik nyereményjátékok, további pályázatok kiírására is.
  • A Rajzfilmünnep szervezői összehangolt, egységes online kommunikációval és minden helyszín számára egyéni plakátokkal, molinókkal segíti a közönség tájékoztatását.
  • Az évente megrendezésre kerülő Rajzfilmünnep olyan hagyomány, amely egyre bővülő körben járul hozzá a közösségek öntevékeny kulturális programszervezéséhez.

Az 2011-ben útjára indított Országos Rajzfilmünnephez az elmúlt években egyre szélesebb körben csatlakoztak települések, városrészek. A legutóbbi országos eseményen már 140 helyszín csatlakozott a programhoz, hogy rajzfilmeket és értékes helyi kulturális programokat közvetítsen a helyi közönség számára. Az összesen 600 vetítés mellett 200 egyéb helyi kulturális programra került sor országosan, amelyhez 27.000 látogató, mintegy 10.000 kisgyermekes család kapcsolódott.

A Rajzfilmünnepről további részletes információt ezen az oldalon talál.

Köszönettel, tisztelettel,
Az Országos Rajzfilmünnep csapata
Szabó Gergő
programigazgató